4.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ZAMAN PASTASI ETKİNLİĞİ - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

4.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ZAMAN PASTASI ETKİNLİĞİ

REHBERLİK > SUNULAR

18.10.2016 tarihinde, öğrencilerin zamanı etkili biçimde kullanmalarını öğrenmeleri için zaman pastası semineri yapıldı. Yapılan seminer soru cevap şeklinde ilerledi, zaman çizelgesi formu dağıtılarak bu formun içerisine sabah kalkıştan akşam yatışa kadar geçirdikleri süreçte yaptıkları etkinlikleri ve bu etkinliklerin saatlerinin doldurulması yaptırıldı.

Yapılan bu çalışmada çocukların; Hangi işe daha çok zaman ayırdıkları? Hangi işlerde zaman kaybının daha çok olduğu? Zaman kayıplarının sebebinin ne olduğu? Hakkında konuşmalar yaparak onlarda farkındalık yaratıp bu konularda düzeltmeler yapmalarını hedefledik.
Verimli ders çalışma stillerinin nasıl olduğu, ders programının yararını, günlük çalışma programının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Etkinlik sonunda öğrencilere haftalık ders programı çizelgesi dağıtıldı.

REHBER ÖĞRETMENİ