8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE STRESLE BAŞA ÇIKMADA İPUÇLARI - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE STRESLE BAŞA ÇIKMADA İPUÇLARI

REHBERLİK > SUNULAR

Stresle başa çıkmada ipuçları konulu seminer uygulandı, seminerin arkasından nefes ve gevşeme egzersizleri yaptırıldı.
Seminer öncesinde öğrencilere sınav kaygısı envanteri dağıtıldı, doldurulan envanterin değerlendirilmesi yapılarak öğrencilerin sınav kaygısı düzeyleri tespit edildi.
Uygulanan seminer soru cevap şeklinde ilerledi. Gönüllü öğrenciler stres yaşadıkları durumlarda vücutlarında meydana gelen değişimleri anlattı. Bu seminerin yapılış amacı öğrencilerin stres düzeylerinin minimuma indirmekti. Seminer boyunca daha çok üzerinde durulan konu; çocukların stres düzeyleri ve kaygı seviyeleri maksimum duruma geldiği zaman kendilerini sakinleştirmek ve otokontrollerini sağlamak için kendi kendilerini motive edecek olumlu yönde cümleler söylemleri gerektiği ve bunu yaşam stili haline getirirlerse hayatın onlar açısından daha kolay bir hal alacağı öğretilmeye çalışıldı.
Seminer sonunda nefes ve gevşeme egzersizleri uygulandıktan sonra öğrencilerden geri bildirim alındı.

REHBER ÖĞRETMENİ