ÇATIŞMA ÇÖZME YÖNTEMLERİM - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

ÇATIŞMA ÇÖZME YÖNTEMLERİM

7.sınıf öğrencilerine kişiler arası ilişkilerinde kullandığı çatışma yöntemlerini fark edip bunları yeniden düzenlemeleri için çatışma çözme yöntemlerim etkinliği yaptırıldı.
 Etkinliğimize çatışma çözme yollarını açıklayarak ve bunlarla ilgili örenkler vererek başladık. Belirlediğimiz bu çatışma çözme yollarını tahtaya yazdık. Daha sonrasında öğrencilere bir form dağıtıldı bu form içerisinde 13 adet yaşadıkları veya yaşayabilecekleri çatışma durumları örnekleri verildi bunların karşısına böyle bir durumla karşılaştıklarında verecekleri tepki ve çatışma çözüm yolunu yazmaları istendi, herkes formu doldurduktan sonra sınıfta gönüllü öğrencilerin verdiği örnekler paylaşıldı.
 Etkinliğimizi sonlandırmadan önce kişiler arası çatışmaların yapıcı ve barışçıl çözümleri; müzakere ve ara bulucu tekniği konuşularak etkinliğimize son verildi.