ELİM, AYAĞIM, GÖZÜM, KULAĞIM - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

ELİM, AYAĞIM, GÖZÜM, KULAĞIM

1.Sınıf öğrencilerine engelli bireylere karşı hoşgörülü davranmanın önemini ifade etmek için elim, ayağım, gözüm, kulağım etkinliği uygulanmıştır.
Öğrencilerden görme, işitme ve bedensel engelli bireyler canlandırmaları istendi. Daha sonra bir takım sorularla grup etkileşimine başlandı. Görme, işitme ve bedensel engelin tanımı yapıldı daha önce engelli bireylerle karşılaşıp karşılaşmadıkları soruldu. Bu bireylere kaşı hoşgörülü, yardımsever anlayışlı ve dikkatli davranmalarının önemi vurgulandı. Kendilerini onların yerlerine koydukları zaman neler hissettikleri soruldu.
Etkinliğimizi sonlandırmadan önce insanlara karşı hoşgörülü ve yardımsever davranmanın önemi vurgulanarak etkinliğimize son verildi.