NASIL ÖĞRENİYORUM? - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

NASIL ÖĞRENİYORUM?

4.sınıf öğrencilerine eğitsel başarılarını yükseltmek için kendi öğrenme stillerinin
farkındalığı kazandırılmaya çalışılmıştır.
 Sınıf içerisinde görsel, işitsel ve kinestetik ( dokunsal) zekanın ne olduğu, hangi özelliklerin rastlandığı açıklanmıştır. Bu açıklama üzerine öğrencilere
‘’ bunlardan hangilerinin size uygun olduğunu düşünüyorsunuz? Neden?’’ sorusu ile grup etkileşimi başlatılmıştır.
 Etkinliğimizin sonunda tahtayı 3 parçaya bölerek her öğrencinin kendisini bir yere yerleştirmesini istedik. Yapılan yerleştirmeler sonucunda öğrencilerin kendi öğrenme stillerine göre uygun çalıp çalışmadığı sorulmuştur. Etkinliğimizi sonlandırmadan kendi öğrenme stilini fark etmesi ve ona yönelik çalışmasının önemi üzerinde durularak etkinliğe son verilmiştir.