ÖFKEM - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

ÖFKEM

4.Sınıf öğrencilerine kişiler arası ilişkilerde iletişimlerini güçlendirmek, öfkelendikleri zaman bu duygulanımları uygun yollarla ifade edebilmelerini sağlamaları için öfkem adlı etkinlik uygulandı.
 Etkinliğe başlamadan önce öğrencilere öfkenin tanımı yapıldı, bunun temel bir duygu olduğu her insanın zaman zaman olaylar karşısında öfkelenebileceğinden bahsedildi. Arkasından öğrenciler 6 kişilik gruplara ayrılarak bir form dağıtıldı bu formda bazı durumlar yer almaktaydı öğrencilere bu durumlar karşısında verecekleri tepkileri yazmaları istendi. Her grup cevapları sınıfta paylaştı ve cevapların uygun olup olmadığı üzerinde görüşler bildirildi.
 Etkinliğimiz soru cevap şeklinde ilerledi. Etkinliği sonlandırmadan önce öfkeyi uygun yollarla ifade etmenin önemi vurgulanarak etkinliğe son verildi.