OKUL HAYATINDAN, İYİ BİR VATANDAŞLIĞA ADIM - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

OKUL HAYATINDAN, İYİ BİR VATANDAŞLIĞA ADIM

7.sınıf öğrencilerine okul hayatında uymaları gerektikleri kuralların iyi bir vatandaş olma üzerisin de ki etkisini açıkladık. Öğrencilere bir form dağıtıldı ve bu form üzerinde okul hayatındaki kurallar yer almaktaydı bu kuralları karşısında yer alan iyi bir vatandaş olma kısmına uyarlamalarını istedik.
 Gönüllü öğrenciler yazdıklarını sınıfta paylaşarak etkinliğimiz söyleşi halinde devam etti. Öğrencilere bir takım sorular soruldu;
 Okul kurallarına uymanın önemi?
 Arkadaşlık ilişkileri?
 Birbirleriyle ne şekilde iletişim kurdukları?
 Akran zorbalığının kötü yönleri?
 Okul yaşantısının gelecekte iyi bir vatandaş olma üzerindeki bağlantısını kurarken zorlanıp zorlanmadıkları?
 Sorularla etkinliğimiz devam etti.
 Bu etkinliğin amacı; okul hayatındaki kuralların ileriki yaşamlarında nerelerde karşılarına çıkabileceği ve bu durumda ne gibi tepkiler vermeleri gerektiği öğretilmek amaçlanmıştır.

REHBER ÖĞRETMENİ