SINIF İÇİ ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

SINIF İÇİ ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ

2.sınıf öğrencilerine kişiler arası ilişkilerde bulunmaları gereken doğru davranışları fark etmeleri için bu etkinliğimiz yapılmıştır. Etkinliğimize başlamadan öğrencilere ‘’zorbalık’’ kelimesinin tanımı yapılarak bir takım örnekler vermeleri istenmiştir.
Konuşmanın ardından öğrencilere 4 kişiden oluşan ufak bir oyun yaptırılmıştır. Sınıf içerisindeki 4 arkadaş öğretmen ders anlatırken kendi aralarında yanlış davranışlarda bulunarak ders düzenini bozmaktaydı. Bu senaryonun üzerinden sınıftaki öğrencilere söz hakkı verilerek yapılan yanlış hareketleri söylemeleri istendi. Ardından arkadaşlarının yönlendirmesiyle yeniden doğru davranışları içeren bir oyun kurgulanmıştır.
Yapılan bu tiyatronun ardından öğrencilerin anladıklarını değerlendirebilmek için bir form dağıtılmış, bu formun içerisinden bir takım zorbalık içeren davranış cümleleri bulunmaktaydı. Bu cümlelerin karşılarına zorbalık içeren davranışlarla karşılaştıklarında sergileyecekleri davranışları yazmaları istendi. Gönüllü öğrenciler yazdıkları cevapları sınıfta paylaştı ve bunlar üzerinden konuşmalar yapıldı. Etkinliğimiz bu şekilde farkındalık kazandırılmaya çalışarak sonlandırılmıştır.