SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME

3.sınıf öğrencilerine sağlıklı ve dengeli beslenmeyle ilgili konuşmalar yapılmıştır. Beslenme nedir? dengeli beslenme nedir? Sağlıklı beslenebilmek için vücudumuzun proteinlere, karbonhidratlara ve vitaminlere ihtiyacı olduğunu ve bunların içeriklerinin neler olduğu hakkında konuşmalar yapılmıştır.
 Konuşmanın sonrasında öğrencilere bir takım sorular dağıtılarak bunları cevaplamaları istenmiştir. Bu soruların değerlendirmesi yapıldıktan sonra öğrencilere geri bildirimde bulunulmuştur. Konuşma esnasında öğrencilerin konuya hakim oldukları belirlenmiştir. Günlük tüketilmesi gereken besinlerde nelere dikkat etmeleri gerektiği üzerinde fikir paylaşımı yapılmıştır. Meyve ve sebzelerin, proteinlerin neler olduğu konuşularak örnekler verilmiştir. Dengeli beslenmek için neler yapmalıyız? Sorusu sorularak öğrencilerden fikirler alınmıştır.
‘’Abur cubura son’’ için konuşmalar yapıldıktan sonra öğrencilere kolanın ve asitli içeceklerin zararlarını anlamaları için deney ödevi verilmiştir.
DENEY: 1 bardak kolanın içine 1 adet et parçası atmak ve et
in değişimini gözlemlemek.