SORUMLULUK SAHİBİYİM - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

SORUMLULUK SAHİBİYİM

3.sınıf öğrencilerine sorumluluklarını yerlerine getirmelerinin önemini fark etmeleri için sorumluluk sahibiyim etkinliği uygulanmıştır. Bu etkinliğimiz yeterlilik alanı çocuğun okula ve çevreye uyumunun sağlanmasıdır.
 Öğrencilere evde, sokakta ve okulda yerlerine getirmeleri gereken sorumluluklar nelerdir? Sorusu ile grup etkileşimimiz başlamıştır. Öğrenciler tarafından belirlenen sorumluluklar tahtaya yazılmıştır. Bu belirledikleri sorumlulukları yerlerine getirmezlerse neler olabileceği konuşulmuştur.
 Bu etkinliğimizdeki amacımız çocukların sorumluluk duygularını geliştirerek kendine güvenen bireyler olmalarını sağlamaktır. Çocuklarda
‘’ben kendi başıma yapabilirim’’ inancını kazandırmak ve motivasyonları bu şekilde yönlendirmek hedeflenmiştir.