VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ - ÖZEL ARAMYAN UNCUYAN ERMENİ İLK VE ORTAOKULU

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

3. Sınıf öğrencilerine ders çalışma ile başarı arasındaki ilişkiyi anlamlandırmaları için verimli ders çalışma etkinliği uygulanmıştır.
 Etkinliğimizin başında öğrencilere verimli ders çalışma yöntemleri adlı PowerPoint sunumu yapılmıştır. Sunumun ardından öğrencilere bir form dağıtıldı bu form içerisine başarısız bir öğrencinin kendilerine göre başarısız olma nedenleri ve başarılı bir öğrencinin de kendilerine göre başarılı olma nedenlerini yazmaları istendi. Formlar doldurulduktan sonra öğrenciler verdikleri cevapları sınıfta paylaştılar, paylaşılan cevaplar üzerinden grup etkinliğimiz soru cevap şeklinde devam etmiştir.
 Etkinliğimizi sonlandırmadan önce ders çalışma ile başarı arasındaki ilişkinin önemini ve gerekliliğini vurgulayarak etkinliğimize son verilmiştir.